Bottenlös okunnighet om djur

Skönt att det finns någon (Alf Karlman) som kan se detta på ett realistiskt och nyktert sätt och inte går i taket och blir hysteriskt panikslagen bara det nämns ordet kamphund. Kamphund är ingen ras. Att förbjuda vissa raser skulle inte göra det hela bättre. Däremot att förbjuda blandraser …..

Att ge uppfödare av renrasiga hundar möjlighet att jobba seriöst för hela, friska och sunda hundar skulle kanske vara en väg att gå. Att sanera utställningsvärlden och sätta lite kontroll över vad uppfödarna sysslar med. Men då måste det till ett ”förbud” mot oregistrerade och blandrashundar. (Tvång på att registrera de s.k. tjuvparningar som ibland sker)

Man borde kanske ha krav på mentaltest för ALLA raser. Problemet är att få till tillräckligt med mentaltester så att alla kan få sina hundar testade. I dagsläget är det svårt att hinna med alla som det är ”krav” på. Det kostar också en hel del och krävs ganska mycket ideellt arbete av de personer som har utbildning att få genomföra och döma dessa tester.

Hur skulle det bli om man återinförde den s.k. hundskatten och dessa pengar gick till de brukshundsklubbar som genomförde testerna?

2 svar

  1. Sv: Tack snälla!! 🙂 Det behövs spridas! Världen är bra liten, älskar Sippos blogg ❤ Hoppas du får en bra kväll ❤ Kram Bunny ❤

  2. Sv: Hej igen!! 🙂

    Tack! 🙂 Det gillar och uppskattar jag 🙂 Dels att du skriver det hos MIG och att du kommer med förslag! 🙂

    Har ljusat upp den lite nu 🙂 Behövs det lite till eller är det ok…?

    Kram och tack igen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: