Fästingar

Jag läste en artikel i Kvällsposten med tips om fästingskydd. Där nämndes bland annat ett nytt medel som ska ha testats på lite olika ställen i Sverige – Skansen och Hundskolan i Sollefteå.

Det är verkligen dags att börja tänka sig för och planera inför skyddandet av våra husdjur. Jag plockade årets första fästing i januari. Det var en av mina katter som hade skaffats sig en passagerare. Jag inte om han hade plockat upp den ute eller inne i någon lada eller liknande. Men NU, har de verkligen börjat att dyka upp mer och mer. Jag har plockat ett flertal på mina katter. Dock inte lika många som förr om åren, men det kan ju bero på att båda katterna är lite äldre och de är inte ute lika mycket numera.

 • Vad använder ni för fästingskydd?
 • Vad har ni för olika erfarenheter av de olika preparaten som finns?

Skriv och berätta – har jag ork och tid (det ska nog kunna fixas) kommer jag att sammanställa de olika svaren och se om jag kan få till någon typ av ”statistik” och samlad information utifrån vanliga användares erfarenheter.

3 svar

 1. Jag använder endast fingrar och fästingplockare!!!!!
  Har sett alldeles för mycket biverkningar av fästingmedel.
  Konstigt nog så får mina hulliganer inte mycket fästingar.
  Förra sommaren använde jag örthalsband på dom,och jag tror jag blockade en på varje hund
  Summa:3st.
  Kan passa på att varna för att det är mer än fästingar som vaknat.
  Nämligen dom där som ringlar på marken och har zig-zagband på ryggen Hua.

 2. När jag bara hade en hund körde jag Scalibor. Funkade kanonbra. 1-2 fästingar per sommar. Numera kör jag Exspot på båda och det funkar lika bra på schäfern. Och faktum är att den lille terriern hittills inte haft en enda fästing i sitt liv?!

  Några biverkningar har jag inte märkt. Man vet ju inte vad som händer på lång sikt, men jag har sett alltför många hundar som fått lov att sluta sina liv i förtid pga borrelia/erlichios så jag är villig att ta risken.

 3. När hoffen var inackorderad i Bollnäs en sommar så fick han expot och det hjälpte fint! Han har aldrig haft en fästing. Inga biverkningar förutom lite fet päls just efter man pluttat dit det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: