Två veckor

och så har det gått ännu en vecka. I morgon är det sju veckor sedan parning och lilla damen börjar lägga ut ordentligt. Hon springer fortfarande, men inte är det lika fort som vanligt. Inte är hon lika hoppspänstig heller. Fattas bara annat.

Vad jag har hört är det många som är intresserade av en valp efter just den här kombinationen. Fler och fler hör av sig till uppfödaren med förfrågningar. Det är jättekul. Naturligtvis kan hon inte lova valpar till höger och vänster – man vet ju inte hur många det blir eller vilken fördelning könsmässigt det blir.

Jag planerar att åka till uppfödaren runt den 14-15 mars. Problemet är djuren här hemma – fåren och katterna. Tack snälla någon för att föräldrarna fortfarande finns i livet och är pigga. Pappa har lovat att åka hit och ge de kvarvarande djuren mat och vatten. Det kan ju bli en 5-6 dagar jag kommer att vara borta.

När väl valparna är födda kommer Qvirra inte att bry sig om att jag försvinner. Då är det bara de små i valplådan som gäller, och skönt är det.

Något har hänt med min kamera som gör att jag inte kan ta några foton på Q. Tyvärr, för hon är så söt så med sin mage.

3 svar

  1. Oj,oj….sätt upp på Att göra listan:

    Fixa kameran innan valparna kommer.

    Ska du hälsa på Qvirra under valptiden?

  2. Visst ska jag hälsa på henne. Det är nog inte omöjligt att jag åker dit en gång i veckan (om uppfödaren orkar med mig) :). Det är bara cirka 15 mil.

    Första gången som jag hade en tik borta med valpar var jag och hälsade på varje helg. Kom dit på fredagen och åkte hem på söndagen. Varje vecka i 8 veckor. Nej i 7 veckor, för sista veckan var jag där hela veckan och var hundvakt.

  3. Så mysigt att få se dem växa men ändå slippa allt bök och ansvar som kommer med valparna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: