En ros till Anders

Det är inte så ofta jag länkar till eller kommenterar andras bloggar. Det händer någon gång ibland, men idag kan jag inte låta bli. Det händer att jag läser Vem i helvete … ?! och idag vill jag skicka en stor kram och ett ännu större fång rosor till Anders. Han tog upp en sak som jag har irriterat mig på, men aldrig gjort något åt. Jag är inte ensam om att känna samma sak, ha samma ”problem” och bli lika irriterad / uppgiven varje gång.

Den här gången gäller det ÖL, eller det vad vi i Sverige kallar ÖL rätt och slätt. Öl är så mycket mer än bara ”en ljus lager” – eller som de flesta säger ”en stor stark”. Jag är väldigt förtjust i Ale bland annat. Porter och Trapist hör också till favoriterna. Men tyvärr så är läget i Sverige precis som Anders skriver – utbudet på våra barer är ljus lager och endast ljus lager.

Tack Anders. Nu håller jag tummarna att ditt inlägg läses av många ölansvariga och att de tar åt sig och gör något åt utbudet.

Ett svar

  1. Alltså jag läste nyss om Öl i boken Den Hemlige Kocken, där kan man få lite svar på Öl. Hur dom i Bayern (tror jag det var) har haft lagar sen 1800 talet på HUR ölen ska vara men så fort dom säljer utanför sitt distrikt så blaskar och plaskar dom ut det. Något som väl även spridit sig till Sveriges bryggerier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: