Dryga fyra veckor

Tänk vad tiden går fort. Det har redan gått lite dryga fyra veckor sedan Qvirra var iväg på ”kärlekssemester”.

Inte för att jag tror det är så mycket kärlek med i spelet, bara djuriska drifter. Helt fascinerande hur naturen är ordnad. Att djuren känner ett tvång att utföra, en för dem, ej speciellt behaglig handling. Visst jag vet att det finns vissa aparter som även gör det för njutningen, eller det är vad de lärde tror. Men de flesta djur gör det enbart för att reproducera sig själva och öka antalet individer inom arten. Naturen är förunderlig.

Det blev en liten utvikning, men tankarna som snurrade till i skallen fick komma med idag. Det jag egentligen hade tänkt skriva om är hundens likhet med människan. Jo, det låter konstigt, men en viss likhet finns det.

  • Hunden går dräktig i nio veckor – människan i nio månader
  • Hunden kan må illa runt tredje till fjärde veckan – människan vid tredje till fjärde månaden. Visst är det variationer inom människorna där – vissa mår inte illa alls och andra mår illa bra mycket längre tid. Men så är det bland hundarna också.

Vi är annars väldigt olika, livmodern ser mycket olika ut på människa och hund, fortplantningscykeln är olika och mycket mer. Men ändå – lite likheter finns. Är det likheterna som gör att vi gillar hundarna så mycket? Eller är det olikheterna? Eller gillar vi dem enbart för att de är ena goa, mysiga, lojala, trofasta vänner?

Qvirra är mitt uppe i sitt illamående. Hon äter, men uj så långt in det sitter. Det där med mat är inte största prioritet längre. Annars är hon sig precis som vanligt. Hon började ju väldigt precis i tredje veckan med ”matvägran”, men nu borde det ha gått över. Kanske är hon en sådan som har en längre period av ”jag-tycker-inte-om-maten-jag-mår-lite-illa”. Jag trodde i går kväll att det hade gått över för då var hon sitt gamla vanliga jag – snabb med att få ner nosen i skålen och äta upp. Men så i morse…. Vi får väl se i kväll igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: