Nystädat och rent

För en gångs skull blev vi klara med städningen av huset långt innan utsatt tid. Vi har hunnit duscha, fika och till och med titta klart på en film vi började på till frukost. Jag har också fått en liten stund över till surfning.

Vad ska då ske här, undrar väl vän av ordningen. Jo, klockan 17.00 ska det vara visning av huset igen. Den andra visningen. Det var ett gäng som inte kunde komma när den första visningen var och så här på landet så har man ofta två visningar. Kanske till och med någon mer gång.

Den här gången var det inte så jobbigt att få till hemmet så att det nästan ser ut som ett utställningshem. Det var ju i princip nästan klart med all ”undanplockning”. Nu var det ”bara” fönsterputsning, dammsugning, golvtorkning, badrumsrengöring samt lite till som skulle göras. I går jobbade vi ute hela dagen och i dag har vi kört racet inne.

En tanke som slog mig var ”Tänk om man kunde ha det så här ”fint” jämt”. Så lättstädat det skulle vara då. Inga prylar som ligger framme, inga tidningar som skräpar vid tv-soffan, inga tuggben som man kliver på mitt i natten när man tassar upp för att tömma blåsan, minimalt med prylar över huvud taget. Det mesta är nerpackat i lådor i väntan på flytt. Nog vore det skönt att ha så. Varför ska man ha så mycket prylar för?

Jag funderar på att faktiskt göra något åt det i mitt nästa boende. Gå igenom hemmet, välja ut det som man absolut inte vill göra sig av med, ta allt det andra till loppis och sälja det. Så lätt det blir att flytta nästa gång då 🙂

Annonser

2 svar

  1. Preciiiis! Jag gör så nu. Jag har valt ut det absolut nädvändigaste och resten ska jag kasta. Jag hatar att ha en miljon prylar!!
    Jag har inte speciellt mycket grejor nu i nya lyan men det är för mycket iaf. Jag tycker att det är för trångt liksom och det beror inte på att det är en liten lya utan för att jag har för mycket saker!

  2. Själv har jag haft långt framskridna planer på att flytta ut ALLA mina saker i lagår’n och sedan hämta vartefter jag saknar/behöver saker. Det jag inte har hämtat in efter ett år kan jag slänga obesett… Men det kommer naturligtvis aldrig att ske. Har aldrig bott så länge på ett och samma ställe och man rensar inte i den takt man borde så jag skulle nog egentligen behöva flytta ”på riktigt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: