Solskenshistoria med snabba ryck

En väninna, tillika uppfödare av schäfer, ringde igår och undrade om jag kunde hjälpa henne. Hon behövde ha hundvakt ett par dagar. Jomenvisst ställer man upp på det. Hon skulle komma hit med en schäferhane på strax under två år. Kul tyckte jag. Min tik kunde få någon att rusa runt med ett par dagar när jag har mycket att göra med packning och flytt, helt perfekt.

Men se… allt blir inte som man tänkt sig.

Agneta, väninnan satte ut en annons på hanen här i Östergötland (själv bor hon i Blekinge) för att se om det var någon här uppe som kunde vara intresserad av att köpa honom. Annonsen kom ut på Blocket i går kväll vid 23-tiden. I morse satte hon sig i bilen och styrde kosan häråt. Hon hann inte speciellt långt innan hennes telefon ringde. En spekulant på hunden. De bestämde att han skulle komma hit till mig och titta på den som nu i eftermiddag. Efter en stund till ringde det igen, ytterligare en spekulant. Innan hon hade hunnit hit hade det ringt totalt fyra personer som alla var intresserade av hunden.

Agneta anlände hit strax efter ett. Tio minuter senare kom den spekulanten som ringt först. Vi lekte med hunden en stund, sedan gick vi alla in och satte oss, pratade och drack kaffe och när han åkte härifrån vid 16.30-tiden hade han köpt hunden och tog den med sig. Snabba bud där. Men oj så väl det stämde mellan karl och hund. Hunden fastnade för sin nya husse direkt. Det var riktigt kul att se. När den blivande hussen gick iväg mot grinden för att åka iväg till Söderköping för att hämta pengar försökte Jaztin följa med. Han ville verkligen följa med, det syntes så tydligt. Sprang som en tok ner mot grinden när husse satte sig i bilen. När husse sedan kom tillbaka efter Söderköpingstrippen och visslade blev Jaztin överlycklig och drog iväg som en avlöning. Efter att alla papper var skrivna och det var dags för det nya paret att åka iväg så hoppade hunden in i bilen fortare än kvickt. Om allt går som det ser ut att gå, så har det bildats ett riktigt radarpar.

Lite synd i och för sig att inte Qvirra fick ha en lekkamrat här ett par dagar, men skönt ändå för Jaztin, Agneta och den nya hussen.

Konstigt att det kan vara så olika i vårt avlånga land. Agneta har haft annons ute nere i Blekinge förut men inte hittat rätt köpare. Det har inte stämt till fullo mellan Agneta, hund och köpare – och då har inte hon sålt den. Men här uppe gick det som en dans.

Det var meningen att Jaztin skulle vara här en vecka eller två eftersom Agneta behövde avlastning och att hon la in en annons var bara ett hugskott. Hon trodde nog inte att det skulle ringa så många direkt. Så har det inte varit när hon satt ut annons i Blekinge.

Grattis Jan, till en ny livskamrat och Jaztin till en ny husse.

Ett svar

  1. Felåt att jag inte svarat dig tidigare! Haft häcken full så att säga.

    Himla kul att det löste sig så bra för hunden! Sånt gör att man liksom känner att omplaceringar faktiskt kan vara jävligt bra ibland.

    Megabamsekram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: