Avslöjande

Jag får väl vara så god som en ann och avslöja mig jag också.

Jag jobbar på att bli mindre. Rejält mycket mindre, i omfång. Jag har i hela mitt liv varit rund, ända sedan barnsben. Någon gång i tonåren exploderade jag, fullkomligt. Jag gick upp i vikt och blev JÄTTERUND. Allt är dock lite konstigt placerat, jag är nämligen, långt tillbaka, av vallonsläkt. Alltså sitter allt placerat på mitten. Mellan knäna och under bysten. Baken är stor, låren lika så och till viss del också magen.

Jag har jobbat med vikten i snart 35 år, ibland rasar jag ner en bit, men så… går jag upp igen. Nu jobbar jag med det igen (som om jag inte alltid gjort det) och det verkar i alla fall bita lite. Jag har hittat en variant som jag trivs med – GI-metoden.

Om ni, mot förmodan, vill följa min kamp så har jag också fixat till en sida där jag uppdaterar och skriver lite då och då. Jag menar det.

Annonser

6 svar

 1. Tadam! jAG KIKAR IN OFTA! mEN KAN JU INTE SKRIVA NÅT DÄR! 🙂 Oj, caps, flåt. Orkar inte skriva om…

 2. Jaja, jag ska fixa en gästbok…..

 3. Det var ett väldigt bantande överallt heja vovva!!! tyvärr tycker jag din metod inte är så bra min käre man har provat jag blev trött bara av och titta på allt ätande men passar den dig så är det toppen!!
  Mysla ditt inlägg verkar lite okontrollerat har hjärnan snurrat?

 4. Annette: DU blev trött av att titta på honom? 😉 Så länge det fungerar för den som det gäller så ….. Fattade jag det rätt? Det var din karl som gick på GI och du som tyckte att det såg ut att vara för mycket mat?

  GI är inte mycket mat utan bara lite annan mat än vad man är van vid att se som ”bantarkost”. Det beror nog på gamla invanda (förlegade?) åsikter. Följer man en bra sammansatt diet, med bra uppställda och sammansatta matlistor så är det inte ”mängder” av mat. Det är precis lagom.

  Jag äter inte mer, jag äter bara på ett annat sätt. Och jag har minskat omfånget på magsäcken, så.. inte äter jag så mycket och stora portioner inte.. Oh nej, det har blivit så att jag i stort sett ALLTID lämnar mat pga att jag inte orkar äta upp. 🙂 Det är jätteskönt.

  ps. Jag mår mycket bättre nu när mitt blodsocker ligger bra och stabilt och inte hoppar upp och ner som det gjorde förr med ”normalmat”. Som i sig själv var ganska nyttig i sig, men tydligen fel för mig.

 5. Bra att du hittat din metod, min käre make gav upp efter ett tag och det berodde ej på mig och min ”trötthet” utan snarare att det tog för lång tid med allt planerande inför måltider som aktiv egen företagare är det mkt varierande tider och matplatser.
  Hoppas du uppnår dina mål! skriv i bloggen om det, jag läser vidare, om jag orkar…fniss fniss.

 6. Tittar in och hejar! Jag är gi:are sedan drygt ett år och mår bättre än någonsin! Är du också med på giviktkoll.se? Nu ska jag spara din adress så jag hittar tillbaka!
  mvh/Bia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: